Suppen wordt steeds populairder. Het is een van de weinige watersporten die je binnen een paar minuten onder de knie hebt en waarbij je jouw eigen niveau kunt bepalen. Sinds 2013 hebben wij de sport ontzettend zien groeien en zien toenemen. Zeg nou eerlijk, jij ziet het toch ook overal op jouw favoriete vakantiebestemming de laatste jaren?

Wat is nu de reden dat SUP zo populair is geworden? Lees het onderstaande blogartikel met 6 redenen waarom SUP fantastisch is en waarom ook jij vandaag nog een SUP board moet kopen!

stand up paddle board kopen

1. Suppen is de ultieme work-out

Wat is er nu lekkerder dan sporten in de buitenlucht? Even ontsnappen aan die zweterige geur van de sportschool en frisse zuurstof inademen uit de natuur. Nu zul je denken dat fitness een stuk beter is voor je lichaam maar dat is absoluut niet zo. Suppen is wat men noemt een echte full body workout.

Van top tot teen, vrijwel alle spieren zijn bijna betrokken bij het balanceren op een board of wanneer je aan het peddelen bent. Wanneer je snelheid wilt maken met het peddelen, train je jouw volledige ‘core’ en een sterke core betekent een sterk lichaam.

Sport je om calorieën te verbranden? Ook dan is SUP zeer geschikt. Wanneer jij lekker aan het touren bent, verbrand je al zo’n 400 – 500 calorieën per uur! Lees hier meer over waarom SUP de ultieme sport is.

Zeilers, kitesurfers, windsurfers en zelfs surfers gebruiken SUP vaak als training. Als de wind te matig is of de golven te laag, kun je alsnog lekker het water op en een goede training hebben. Het zorgt er ook voor dat men ‘in shape’ blijft.

2. Suppen is een toegankelijke sport

Of je nu sportief bent of niet, paddle boarding kan altijd. Nog nooit op een surfplank, wakeboard, kiteboard of waterski’s gestaan? Geen probleem! Suppen is de meest toegankelijke watersport en ook al ben je niet sportief aangelegd, je zult zien dat het vrij eenvoudig is.

Natuurlijk kan het zijn dat je de eerste keren een nat pak haalt. Toch zul je na een paar keer vallen in het water jouw balans vinden op jouw favoriete SUP board en heerlijk kunnen touren.

3. Suppen kan (bijna) overal

Naast dat Stand Up Paddle boarding voor alle niveaus is, kun je het ook op ieder type water doen. Wil je rustig touren om te kunnen genieten van de natuur? Dan is een meer of een plas water perfect

Tip: wist je dat je op veel SUP boards ook samen met je kind, partner of zelfs hond kan? Lees de suppen met je hond: de ultieme gids als je dit graag wilt doen. Op zoek naar een SUP board waar je gemakkelijk met meerdere personen op kan? Bekijk dan eens de SUP boards met 150 kg draaggewicht.

De meer beweeglijkere wateren zoals een zee of rivier zijn iets lastiger. De golven in Nederland zijn nooit heel krachtig dus dit zou vrij snel mogelijk moeten zijn. Neem je de SUP mee op vakantie? Zoek dan als beginner een iets rustiger gebied uit. Toch zul je ook daar snel aan gewend raken.

Dit zorgt ervoor dat SUP eigenlijk op ieder type water kan, en je hierom altijd wel kunt suppen in de buurt.

4. Suppen kan het hele jaar door

Bij suppen denk je waarschijnlijk eerder aan peddelen in de heerlijk warme zon, in je zwemkleding, met de zonnestralen die op het water schitteren en je lekker bruin maken. Echter, suppen kan ook heel goed met koudere temperaturen. Sterker nog, er zijn mensen die ervan genieten om in de vrieskou te gaan suppen. Je hebt wel wat extra zaken nodig om veilig te kunnen gaan suppen in koude temperaturen. Lees hiervoor onze blog “suppen met koud weer”.

Ben jij dus – net als wij – helemaal verzot geraakt van de sport? Klim dan eens op je board wanneer het wat kouder is, ook dat is een heerlijke ervaring.

5. SUP is voor ieder type gebruiker

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel alternatieven gekomen voor het standaard sup board. Ben jij bijvoorbeeld fan van Yoga en wil je weleens iets anders dan op je matje in een zaal liggen? Probeer dan eens SUP yoga. Deze vorm van Yoga is enorm in populariteit toegenomen de laatste jaren.

MOAI Stand Up Paddle Board 11' Complete Package Sale

MOAI

■ Voor: (Jong)volwassenen

■ Ik wil: All-round

€ 399,00 € 699,00
Aqua Marina Atlas SUP 2021 Sale

Aqua Marina

■ Voor: (Jong)volwassenen

■ Ik wil: All-round

€ 355,00 € 599,00

Houd jij meer van vissen op het water of van windsurfen? Ook dan hebben we goed nieuws voor je: there is a sup board for that!

6. Een sup board is praktisch

We hebben het gehad over waarom paddle boarden zo geweldig is, maar laten we niet de praktische zaken vergeten. Een korte lijst met opsommingen waarom een (opblaasbaar) SUP board ook erg praktisch is:

  • Gemakkelijk op te bergen
  • Gemakkelijk te vervoeren (kan zelfs mee in een vliegtuig)
  • Stuk goedkoper dan andere watersporten
  • Licht van gewicht

Heb je nog meer redenen nodig waarom je een SUP moet kopen? Volg ons dan op Facebook of Instagram en laat je regelmatig inspireren door middel van prachtige foto’s. Ben je klaar om je SUP board te kopen? Wacht dan niet langer, anders is het seizoen dadelijk voorbij!

Klaar om een keuze te maken?