Stand up Paddle boarding staat garant voor een dag plezier en een fantastische workout. Ruim 8 jaar geleden werden wij op slag verliefd op deze sport en sinds vorig jaar zijn we deze webshop gestart.  Ons specialisme ligt bij opblaasbare sup boards. Maar wat is nou het allerleukst aan deze sups? Hierbij de 7 redenen waarom je van je opblaasbare sup board houdt!

Suppen

 

1. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren

We beginnen maar direct met de belangrijkste reden. Een opblaasbaar sup board is extreem gemakkelijk mee te nemen. In de blog suppen op vakantie vertellen we er ook al uitgebreid over, maar wat is nou lekkerder dan je sup meenemen? Je hoeft niet direct je board op het dak van je auto te knopen wanneer je een dagje naar de kust wilt. Wanneer de sup niet opgeblazen is, past hij gemakkelijk in de meegeleverde (luxe) rugzak. Wat wil je nog meer?

 

 2. Ze zijn licht van gewicht

Vrijwel alle SUP boards zijn licht van gewicht en wegen rond de 10 kg. Je kunt deze dus, zoals bij puntje 1 besproken, gemakkelijk meedragen in je rugzak of onder je arm nemen.

 

3. Ze zijn enorm stevig

Er wil nog weleens een misverstand ontstaan over de hardheid van een supboard. Wat men vaak niet weet is dat er een zeer geavanceerde technologie verscholen gaat binnen in je board. Doordat er duizenden zeer stevige “draden” beide kanten bij elkaar houden, ontstaat er een bizar sterke constructie. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan eens de technologie pagina.

 

4. Ze zijn voordeliger

Een opblaasbaar sup board is goedkoper in aanschaf. Daar waar een hardboard al snel boven de €1000 uit stijgt, kun je een opblaasbaar board al voor enkele honderden Euro’s aanschaffen. Goed voor de portemonnee dus!

 

5. Het zijn enorm duurzame producten

Geloof het of niet maar ben je (bijvoorbeeld) van plan om rivieren te trotseren, dan kan je beter een opblaasbaar board aanschaffen dan een hardboard. Bots je met een hardboard namelijk tegen de rotsen aan, dan is de kans op schade (of erger nog: een breuk) erg groot. Een opblaasbaar board bounced er gewoon vandaan.

 

6. Zachter oppervlak

Dit is vooral prettig voor de beginners. Iedereen, en vooral in het begin, valt weleens van zijn board af. Ondanks dat opblaasbare sups enorm stevig zijn, hebben ze niet zoveel impact op je lichaam wanneer je ervan af valt en tegen het board knalt. Geen blauwe plekken dus!

 

7. Ze zijn gemakkelijk op te bergen

Dit gaat een beetje hand-in-hand met puntje 1 maar is zeker het vermelden waard. Opblaasbare paddle boards zijn niet alleen gemakkelijk in vervoer, maar ook in opslag. Je hebt geen grote garage of zolder nodig om je sup op te bergen. Een klein hoekje op een ongebruikte plek is al voldoende om je sup board op te slaan tijdens de winter! 

 

Ook een sup board kopen?

Hebben we je weten te overtuigen? Ook op zoek naar een opblaasbare sup? Lees dan nu eerst de aankoopgids voor beginners of voor gevorderden, of neem contact op bij vragen! Tip: bekijk ook eens de aanbiedingen van de maand. Scherpe prijzen voor geweldige boards!

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Bekijk de meest populaire SUP boards: