Het is heerlijk weer, het SUP seizoen is in volle gang en je gaat op vakantie. Wat is er nu lekkerder dan gewoon je sup meenemen in een rugzak zodat je op jouw vakantiebestemming ook op het water kan met jouw eigen sup board? Lees hier het grote voordeel van een opblaasbare sup op vakantie.

 

sup op vakantie

 

Lang voordat we deze webshop begonnen was ik al verknocht aan suppen. Ik heb het ooit gezien in Amerika toen ik daar op vakantie was. Daar nam ik een aantal surflessen maar dit was allesbehalve gemakkelijk. Al stuntelend zag ik mensen mij passeren op een SUP board; toen nog geen idee van wat het was.
Al snel bleek dat dit dé nieuwe hype was, overgevlogen uit Hawaii. Ik las wat instructies voor beginners en stond binnen 5 minuten al te peddelen op mijn sup board.

 

Eenmaal terug in Nederland heb ik veel SUP boards gehad. Grote opblaasbare, kleine, smalle race boards en ook harde sups. Laatstgenoemde zijn meer voor de professionals die veel snelheid willen maken of in wedstrijdverband willen suppen. Dit was echter mijn doel niet. Ik wil bij lekker weer de auto in springen en op een lokale plas lekker peddelen. Ook wil ik bij zomerdag, mijn workout ’s avonds in het water doen.
Samen met mijn vrouw ben ik ook op zoek naar een stukje ontspanning op onze vrije dag, of een stukje touring/inspanning als we naar zee gaan. Dit geldt ook op vakantie.


Als ik op vakantie ben, wil ik niet de hele dag op een bedje liggen. Ik vind het fantastisch om de zee op te gaan.
De combinatie Sup op vakantie is echter niet heel gemakkelijk. Deze moet mee het vliegtuig in en voelt als een onmogelijke klus. Hierom heb ik een opblaasbaar sup board. Handzaam, gemakkelijk mee te dragen, past in een rugtas en kost niets meer om mee te nemen naar je vakantiebestemming. Heerlijk toch?

 

Tip: iedereen heeft een ander doel bij de aanschaf van een SUP board. Denk goed na voordat je een sup koopt wat jouw doel is. Is mobiliteit belangrijk? Kies dan voor een opblaasbare sup. Wil je wedstrijden suppen en wil je veel snelheid? Ga dan voor een ‘harde’ sup. Maak niet de fout door je slecht in te lezen maar koop verstandig.

 

Meer informatie? Lees hier meer: